Volgend jaar vijf dagen verlof voor kersverse vader

Het partnerverlof gaat volgend jaar van twee naar vijf dagen. Een jaar later komt daar nog eens vijf weken bij. Minister Koolmees van Sociale Zaken licht zijn plannen later vanochtend toe. Het was al duidelijk dat het kabinet het ouderschapsverlof op deze manier wilde uitbreiden. Koolmees heeft dat voornemen nu uitgewerkt in een wetsvoorstel.

Partners kunnen hun vijf dagen verlof direct opnemen, maar het kan ook in de eerste vier weken na de bevalling. Daarbovenop krijgen partners aanvullend kraamverlof van vijf weken per 1 juli 2020. Dit verlof dient te worden opgenomen in het eerste half jaar na geboorte. Tijdens het verlof ontvangt de werknemer een uitkering van het UWV, tegen 70 procent van het loon.

‘Betere start’

Koolmees denkt dat dat met de nieuwe wet er een ‘betere start ontstaat voor moeder, partner en kind’. “Als je een kind krijgt, verandert er van de ene op de andere dag van alles. Je zit meteen in het spitsuur van het leven. En dan is het natuurlijk goed om met elkaar extra tijd te krijgen, om te kunnen wennen aan het leven met een baby erbij.”

Bron: RTL nieuws

error: Deze website is beveiligd tegen het opslaan van video\'s en afbeeldingen.