Motorische ontwikkeling

Beweegrichtlijnen of beweegprogramma’s voor de allerkleinsten

Buiklig, variatie en rotatie; hoe doe je dat en waarom?

 

 

De kinderfysiotherapeut, is opgeleid om de motorische ontwikkeling van kinderen te monitoren en zo nodig te stimuleren. Binnen de kinderfysiotherapie zijn er therapeuten die zich speciaal op zuigelingen en baby’s richten. Zij zijn bekend met de ‘normale’ en ‘pathologische’ motorische ontwikkeling van zuigelingen en alles wat daar tussen ligt. Zij kennen de motorische ontwikkelingsschema’s maar kijken met name naar ‘de kwaliteit’ van de motoriek en de strategieën die een baby toepast. In boeken, tijdschriften en op internet zijn schema’s voorhanden waarin de motorische ‘mijlpalen’ beschreven staan. In de workshops kijken we juist verder dan de schema’s en leren we hoe we de motorische ontwikkeling al in een vroeg stadium kunnen stimuleren, spelenderwijs!

 

De rol van de kinderfysiotherapeut met haar kennis, ervaring en vaardigheden kan breder ingezet worden op de babygroepen van kinderdagverblijven.

 

 

Na deze module

Na deze module weet je meer over de normale motorische ontwikkeling van zuigelingen/baby’s en kun/durf je verder te kijken dan de bestaande ‘mijlpalen’ schema’s. Je bent bekend met het belang van variatie en rotatie en je weet hoe je die vaardigheden zoals buiklig, omrollen en kruipen kunt stimuleren.

Boek nu de workshop
error: Deze website is beveiligd tegen het opslaan van video\'s en afbeeldingen.