Mogelijkheden

 

Voor wie?   

Voor ouders met een baby met een motorische hulpvraag is er de kinderfysiotherapeut Voor ouders en betrokkenen die ‘nieuwsgierig’ zijn en open staan voor praktische ondersteuning en het uitbreiden van hun vaardigheden is er ‘Bewegen met je baby’

 

Vind je het leuk om meer te weten te komen over de vroeg-motorische ontwikkeling van je baby. Vind je het leuk om samen te spelen en de interactie te stimuleren? Dan is een praktische workshop door een kinderfysiotherapeut echt iets voor jullie. Vanaf 10 weken wordt het oogcontact en de wederkerigheid zodanig dat we het spelen en de  interactie verder kunnen uitbouwen. De groei en verandering in het eerste levensjaar wordt later nooit meer geëvenaard. Daarom is het van groot belang je baby hierin te ondersteunen en stimuleren.

 

Jouw baby heeft zijn eerste bewegingservaring opgedaan in de baarmoeder. Lekker veilig met aan alle kanten ‘beschutting’. Na de geboorte zet de motorische ontwikkeling zich voort. De vroege bewegingen zijn onbewust/onwillekeurig, nog zonder ’doel’ . De bewegingen zijn groot/totaal en soms nog wat schokkerig. Langzaam maar zeker worden de bewegingen vloeiender, gerichter, fijner, soepeler en gevarieerder. Die ontwikkeling kun je als ouder stimuleren door samen te spelen. Hiermee verhoog je de ontwikkelingskansen en het welzijn van je baby en het is bovendien leuk om te doen!

 

In de eerste 10 weken mag de baby de tijd nemen om aan zijn nieuwe situatie, de ‘buitenwereld’ te wennen. Baby steekt veel energie in het omgaan met zijn nieuwe situatie buiten de baarmoeder:   temperatuurregulatie, ademhaling, drinken, boeren, verteren, plassen en poepen, huilen, slapen  en bewegen!! Zelfregulatie (ook van de stemming bv. stoppen met huilen.

 

Als je geinteresseerd bent, nodig ik je uit om de blog’s die ik geschreven heb te lezen. Ze staan onder het kopje ‘publicaties’. Doe er je voordeel mee!

 

Waar?

Bij een individuele hulpvraag kom ik graag bij je thuis.
Workshops voor – zelfgeorganiseerden – groepen geef ik in consultatiebureaus, kinderdagverblijven en bibliotheken

 

Jouw consultatiebureau-team kan mogelijk ook bijeenkomsten organiseren?

error: Deze website is beveiligd tegen het opslaan van video\'s en afbeeldingen.