Sensorische informatieverwerking

Naast de motorische ontwikkeling besteden we ook ruim aandacht aan de invloed van prikkels die de baby via de zintuigen bereiken (sensorische informatieverwerking). Er zijn prikkels van binnenuit zoals boertjes, krampjes, oren en spieren én prikkels van buiten via de neus, mond, ogen, oren, huid.

 

Hoe reageert jouw baby op al deze nieuwe informatie? Zijn er prikkels die baby onrustig maken of juist kunnen kalmeren? Door goed te kijken en de signalen te herkennen, ga je je baby beter begrijpen en daarmee werken aan de interactie tussen jouw en je baby.

 

Juist bij baby’s die een moeilijkere start hebben, veel huilen ook (?), is het zinvol om samen te kijken waar de baby goed op reageert of wat hem dwars zit. Ik kom dan het liefst bij je aan huis, zodat we kunnen observeren in zijn/haar / jouw eigen omgeving. Ik geef ik je ‘handvatten’, zodat je anders gaat kijken en  reageren. Fijn voor je zelfvertrouwen in deze nieuwe situatie.

 

Als je besluit om een paar dagen te komen logeren ( zie www.logerenmetjebaby.nl), hebben we meer tijd om te observeren en optimaal af te stemmen. Als er sprake is van (overmatig?) huilen, onrust of (over-)vermoeidheid van een van de ouders gaan we samen op zoek naar  mogelijke veranderingen/aanpassingen.

error: Deze website is beveiligd tegen het opslaan van video\'s en afbeeldingen.